logg inn
Meny

DERFOR BØR DU DROPPE HJEMMEKONTOR

03.11.2016 Susanne Delbæk

Derfor bør du droppe hjemmekontor

 

- Å sitte i et kontorfellesskap gir økt trivsel og flere forretningsmuligheter, mener Hakon Lærum, daglig leder av Kontorhuset AS.

Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
DERFOR BØR DU DROPPE HJEMMEKONTOR

Enkelt, fleksibelt og ingen reisevei er tre sterke argumenter for hvorfor mange gründere velger hjemmekontor. Og i en etableringsfase, med lite eller ingen ressurser, blir gjerne utgifter versus inntekter målt opp mot hverandre. Men hva er egentlig mest lønnsomt?

 

- Her må man vurdere flere faktorer og se hele bildet, mener Lærum, og trekker frem relasjoner og nettverksbygging som to viktige stikkord.

 

- Det sosiale er veldig viktig, ikke bare fordi det gir et godt grunnlag for å knytte nye kontakter, men også fordi det er helt nødvendig å trives på jobb. Man vet aldri hva som kan komme ut av en samtale, sier han. 

 

Et matnyttig fellesskap

En som opplever en klar nytteverdi av å sitte i et kontorfellesskap, er Stig Selås, daglig leder av Firmatur.no AS. Selås flyttet inn til Kontorhuset i mai i fjor, etter først å ha hatt hjemmekontor i en årrekke.

 

- Men da jeg flyttet til Lier, ønsket jeg å utvide nettverket og bli en del av et arbeidsmiljø. Når man sitter hjemme, så har man ingen å diskutere eller dele ideer med, og det er ingen god business i seg selv, mener han.

 

- Å få et skille mellom privat og jobb kan være veldig nyttig for mange, og å ikke legge ”beslag” på deler av familiens boareal for jobb, tilføyer Hakon.

 

Etter Selås flyttet inn på Kontorhuset åpnet det seg nye muligheter som ga ytterligere salg.

 

- For min del er ikke kontorleien blitt en utgift, snarere tvert imot. Jeg vil heller si at jeg har tjent på å sitte her, for kontoret betaler seg selv. Man kan få mange gode ideer over en rask prat og kaffekopp på kjøkkenet, forteller han, og understreker:

 

- Kontorhuset kunne like gjerne blitt kalt «synergihuset» eller «relasjonshuset», for det er nettopp det det er.

 

Fordelsprogram

Men det er ikke bare nettverk og relasjoner som er viktig for Selås. Topp moderne lokaler og egen parkeringsplass står også sterkt på plussiden.

 

- Jeg liker å kalle dette for billig luksus i hverdagen. Hit kommer man til dekket bord, med rene og ryddige lokaler, tilgang til møterom, god kaffe på maskinen og hyggelige felleslunsjer. Det er rett og slett inspirerende å være her, synes Selås.

 

- Fra tid til annen går vi også ut og spiser lunsj sammen eller vi rusler en tur bort til torget og koser oss med en is. Hver onsdag morgen har vi også løpegrupper, hvor de som vil blir med og løper rundt elven. Da kan man løpe så langt man selv ønsker, og så komme tilbake på kontoret for en god og varm dusj etterpå, tilføyer Lærum, og passer samtidig på å understreke at man ikke trenger å være sosial om man ikke ønsker.  

 

- Vi vet jo at noen liker seg best for seg selv og ikke nødvendigvis blander seg så mye med resten av huset. Det er selvfølgelig også lov, det viktigste er at man er imøtekommende og positiv, slik at vi opprettholder et hyggelig og godt miljø.

 

Lærum tilbyr også et fordelsprogram til alle sine leietakere. De kan blant annet få rimelig treningsmedlemskap, samt rabatter på ulike klesbutikker, restauranter og kafeer i byen.  

 

Ikke for alle

På Kontorhuset sitter det i dag en rekke firmaer, både små og store. Men for at så mange ulike bedrifter skal kunne lykkes - og ikke minst trives - under samme tak, er Lærum svært nøye med sammensetningen av mennesker.

 

- Å sitte i et kontorfellesskap er absolutt ikke for alle, det er en ærlig sak. Man er nødt til å være positiv, sosial og åpen for å komme i kontakt med nye mennesker. Det er viktig å hele tiden tenke best mulig relasjoner, for en stor del av suksessen til konseptet vårt, er at de som er her har det fint sammen og synes dette er et godt sted å være, smiler Lærum. 

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG