logg inn
Meny

ÅPNE KONTORLANDSKAP PASSER IKKE FOR ALLE

18.10.2017 Pia Vangsnes Torgersen
Å sitte i åpent kontorlandskap kan være utfordrende for noen. Noen opplever nedsatt produktivitet, flere avbrytelser og vanskeligheter for å komme raskt i gang igjen. Derfor har vi laget ulike løsninger i våre lokaler slik at alle skal få den løsningen som passer best for dem.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
ÅPNE KONTORLANDSKAP PASSER IKKE FOR ALLE
Åpent kontorlandskap på Kontorhuset Strømsø

Det er forsket mye på åpne kontorlandskap, og de fleste studiene peker samlet mot en fellesnevner – de som har kognitivt krevende arbeidsoppgaver, eller som skal sitte i ro og fred og tenke, bør ikke sitte i åpne landskap. Årsaken til dette er at enhver ansatt må få nok ”fokustid” til å kunne utføre jobben. Vi følger med på forskning om ulike løsninger i kontorfellesskap, for å kunne tilby det mest riktige for enhver person. Vi vet at alle har ulike behov, og derfor må vi også tilrettelegge på ulike måter.

 

Tankene bak åpne landskap er at dagens gjøremål skal styre hvor du skal sitte, og hvem man skal sitte i nærheten av. Men erfaringen mange bedrifter sitter igjen med, er at uansett om man utøver konseptet ”clean desk” og ”free seating” så knytter ca. 70 % seg til en fast plass uansett. Så baktanken med konseptet til åpent kontorlandskap, hvor man skal flytte seg rundt etter hvert som ulike arbeidsoppgaver kommer, er omtrent helt borte i den virkelige verden.

 

Forskningen viser at mange som sitter i kontorlandskap blir påført mer stress av omgivelsene rundt, enn man blir på et cellekontor. Man vil ikke klare å være like konsentrert når naboen tar en telefon, eller når en ansatt kommer inn døra og forteller hvordan været er ute. Dette fører til at konsentrasjonen blir brutt, og man bruker to-femten minutter eller mer på å komme i gang igjen. Derfor har vi også passet på å ikke lage for store åpne kontorlandskap, men heller spre de litt utover i lokalene i flere små miljøer. Jo flere mennesker som sitter sammen, jo mer forstyrrelser kan oppstå. Dette synes vi er en viktig faktor å ta hensyn til.  

 

Men det er absolutt ikke bare ulemper med åpne kontorlandskap – det er også noen som foretrekker denne sosiale interaksjonen i sin arbeidshverdag. De som kan ha en fordel av å sitte i åpne soner er de som har rutinepreget arbeid, som ikke krever aktivt bruk av korttidshukommelse og konsentrasjon. Også de som har en arbeidshverdag hvor det er en positiv ting å være i nærheten av andre mennesker vil kunne tjene på dette. I tillegg vil det bli kortere vei mellom hver kollega når veggene er borte, dette føre til at kunnskapen og kommunikasjonen flyter mye lettere enn med cellekontor.

 

Hos oss i Kontorhuset tilbyr vi både cellekontorer, dobbeltkontorer, åpne landskap med ”clean desk” og ”free seating”, sosiale soner, ulike møterom og stillerom. Du skal selv få avgjøre hva som passer best for deg. Uansett om du velger et cellekontor eller åpent landskap skaffer vi deg oppbevaringsplass for det du trenger. Du skal ikke tenke på det praktiske når du velger løsning, men du skal legge vekt på hvordan din optimale arbeidsdag ser ut.

 

Vår oppgave er å tilpasse alt for deg som leietager. Derfor får du bestemme det mest selv, og samtidig vil vi gi deg de tjeneste og omgivelsene du trenger for å kunne utnytte din arbeidsdag best mulig. Noen av disse tjenestene er kontorer og møterom på flere destinasjoner. Du har tilgang til alle de 3 kontorfellesskapene på Bragernes, Strømsø og i Asker – og med dette som utgangspunkt kan du effektivisere og optimalisere dine arbeidsdager. Ved at våre leietagere kan være med på å bestemme hvordan de skal ha det, er de med på å forme og utvikle Kontorhuset. De utvikler oss som bedrift, og Kontorhuset som arbeidsplass. På denne måten skapes det relasjoner og miljøer, og disse kan være viktige for morgendagens utfordringer. Vi gleder oss til å bruke all den kunnskapen vi allerede har fått til å kunne utvikle Kontorhuset Strømsø, som åpner om bare få uker, og til å danne Kontorhuset Asker.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG