logg inn
Meny

TIL KJELLSTAD FOR Å VOKSE

22.10.2019 Kontorhuset
Elektrokjeden skal bli en vinner. Omsetningen skal tredobles på fire år. Da er gamle lokaler i Hokksund feil. Løsningen ble kontorfellesskap på Kjellstad i Lier.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
TIL KJELLSTAD FOR Å VOKSE
Runar Moss og Bård-Espen Hansen tar Elscoop til Kjellstad Næringspark og skal tredoble salgstallene på fire år.

Hakon Lærum i Kontorhuset tilbyr alt fra kontorplasser i åpent landskap til minilandskap med en blanding av åpne kontorplasser og cellekontorer. Hans nyeste satsing er på Kjellstad Næringspark i Lier.
 

Dit flytter Elscoop før månedsskiftet. Det tas sats for å vokse.
 

– Vi har ambisjoner. Vi skal vokse mye. I 2023 skal vi omsette for mer enn 1,3 milliarder kroner. For å lykkes skal vi rekruttere de beste hjernene og da ser vi fordelen av å ha moderne og gode fasiliteter, sier Runar Moss (62). Han leder Elscoop Group AS.


Omvendt
 

Da han første gang ble presentert for kontorfellesskap, satte han foten hardt ned.
 

«Aldri kontorfellesskap. Det skal vi ikke inn i. Vi er en egen bedrift. Vi skal ha egne lokaler». Disse ordene glemmer ikke Hakon Lærum.
 

Runar Moss var klinkende klar da han første gang kom til Kjellstad Næringspark.

Så snudde han.
 

– Her får vi våre egne lokaler, men likevel blir vi en del av noe større. Vi kommer tett på andre bedrifter. Vi får de mest moderne lokalene vi kunne finne, og vi får fleksibilitet, sier Moss.
 

Tenke nytt
 

– Vi skal vokse kraftig. Planen er en tredobling. Det skal gå fort. Da må vi tenke nytt og da er det riktig å bytte miljø. Her er det friksjonsfritt. Alt her stemmer. Bygget svarer opp til morgendagens krav. Det tar miljøet på alvor. Her er det solenergi, topp energistyring, ladestasjoner og deling på fellestjenester. Det svarer på kravene vi må stille til bedrifter som vil være med inn i fremtiden, sier Bård-Espen Hansen, daglig leder i Elscoop AS (innkjøpsgrupperingen).


Han skal stå for mye av veksten. Innkjøpsgrupperingen består i dag av 63 installatørbedrifter.
 

– Vi har våre egne virksomheter, og vi har andre som medlemmer. Vi skal vokse fordi vi gir bedriftene en fordel: De beste innkjøpene til lavest administrasjon og garanterte leveranser, sier han.
 

Fleksibilitet
 

Hakon Lærum i Kontorhuset tilbyr fleksibilitet. På Kjellstad har han åpne kontorplasser, cellekontorer og såkalt boksløsning.
 

– Boks gir bedriftene sitt eget område. Rundt får de vegger. Inne i boksen kan de blande åpne løsninger, sittegrupper, kiosker og cellekontorer. Elscoop har valgt boks og lagt til cellekontorer utenfor boksen som tillegg. Hos oss skal alle kunne vokse med sitt eget behov, sier Lærum.


Elscoop er av dem som skal vokse.
 

– Vi har lagt en ny strategi. Den innebærer vekst. Med oss på laget har vi Credo Partners. Sammen med de gamle eierne skal vi skape den ledende multilokale elektronstallatørvirksomheten i Norge, sier Moss.
 

Superlokal
 

Elscoop Groups egne selskaper har omtrent 50/50-fordeling mellom private og bygg- og anleggsmarkedet. 
 

– Gruppen startet som innkjøpssamarbeid. Det er fortsatt vesentlig. Ut mot kundene har vi lokale bedrifter. Beslutningene skal i størst grad tas lokalt. Det er der inntektene skapes. Samtidig skal vi ta med oss alle fordelene med et sentralt eierskap, rent bortsett fra at ingen av våre bedrifter skal skifte skilt.
 

– Vi tror på verdien av lokale varemerker, sånne som Brødrene Helgesen i Hønefoss. De har over 102 år historie. Da skal selvsagt ikke navnet skrotes og identiteten vaskes ut. Sånt tror ikke vi på, sier Moss.
 

Fakta om Elscoop Group 

  • 5 installatørselskap på Østlandet gikk sammen i 2006 og etablerte Elscoop AS.
  • Hatt hovedkontor i Hokksund siden 2008.
  • Elscoop Group AS ble etablert i 2014.
  • Omsatte for 430 millioner i 2018. Skal mer enn tredobles på fire år.
  • Skal fortsatt bestå av sterke og lokalt ledende virksomheter. 
  • Største eier er Credo Partners AS med 51 prosent. 
Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG