logg inn
Meny

TAR KONTROLL PÅ SYNSTESTER FRA HELE LANDET

03.11.2023 Kontorhuset
Optikere på Kontorhuset i Asker analyserer synsprøver fra hele landet. – Det handler om teknologi, kompetanse, bedre kvalitet og tjenester, sier optikeransvarlig i Norden, Olav Torgersen.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
TAR KONTROLL PÅ SYNSTESTER FRA HELE LANDET
The box: Olav Torgersen, Torill Mykstue og Kyrre Gulhaugen i Synsam. Bak: Kolbjørn Stuvebakken og Trine Maren Skott-Myhre i Kontorhuset.

Kontorhusene i Drammen, Lier og Asker gir husrom til over 100 bedrifter. Synsam er blant disse. I Asker sitter høyt kvalifiserte optikere i den landsdekkende kjeden. Der analyseres synsprøver fra Finnmark i nord til Agder i sør.
 

– Vi kjenner på litt stolthet. Her sitter optikere i vårt hus i Asker og avdekker mulig øyesykdommer helt andre steder i landet. Det sier mye om teknologi, men også om dagens kontorbedrifter og nye måter å jobbe på. Det er mer mangfold enn vi tidligere har sett, sier Kolbjørn Stuvebakken i Kontorhuset Drift AS.
 

AI – del av svaret
 

– Vi mangler helsepersonell. Også innenfor alt som har med syn å gjøre, er det økt press på fagpersoner. Et av svarene ligger i ny teknologi, sier Torgersen i Synsam.
 

Regionsoptiker Torill Mykstu og Kyrre Gulhaugen som er ansvarlig for ambulerende optikere i kjeden, jobber ut fra Synsams avdeling på Kontorhuset i Asker.
 

– Satsingen vi gjør i Asker gir bedre tjenester over hele landet. Vi har optikere i alle butikker, men mange er alene i butikken. Da er det en styrke å kunne samhandle med optikerne vi har på Kontorhuset i Asker. Her kan hver optiker studere 25–35 øyetester daglig. Ute i butikk kan hver optiker kanskje ta seg av opp mot ti i løpet av en arbeidsdag. Dette gjør oss mer effektive, men også bedre. Flere synstester kan bli vurdert av flere fagfolk. Det gir økt trygghet for kundene, sier Mykstu.
 

The box i butikk
 

Synsam plasserer en databoks i hver butikk. Den gir mulighet for samtidig analyse i butikken og på Synsams optiker-avdeling på Kontorhuset i Asker.
 

– Selve prøven kan en butikkansatt håndtere Vi ønsker at optikerne kan bruke mer av tiden på faget. Det vi ser av teknologi i dag, er i startfasen. Vi er trygge på at vi får enda bedre teknologi som kan utnyttes enda mer i fremtiden. Det vil bidra til at helsepersonell kan jobbe mer med det de kan best, så kan butikkansatte som ikke er fagutdannet bruke mer av sin tid på å gi bedre service til hver kunde, sier Gulaugen.
 

Skaper merverdi

 

– Kontorhuset skal skape merverdi. Det er spennende med aktører som tidligere ikke vurderte fasiliteter som vi tilbyr, nå ser nye muligheter for å styrke sin posisjon gjennom å etablere avdelinger hos oss. Bedrifter på Kontorhuset kommer tett på andre fagmiljøer. Det er flott at det inspirerer og kan sette enda høyere fart på innovasjon og utvikling. Det skal tjene alle som velger Kontorhuset, sier Trine Maren Skott-Myhre, i Kontorhuset.


Synsam bygger en helt ny tjeneste med eget fagmiljø for optikere på Kontorhuset i Asker. – Det er en ny satsing. Vi oppdaget teknologien for ett år siden. I dag har vi tatt den ut i 116 butikker. Framover vil det komme mer ny teknologi som skal gi bedre tjenester for kundene, sier Torgersen.
 

Avanserte løsninger
 

Sentralt plasserte optikere for hele kjeden er en del av Synsams teknologisatsing.
 

– Hver butikk har også egen optiker og er fullt utstyrt for øyeleger. De som trenger øyelege, skal henvises og behandles så raskt som mulig, men også der er presset stort. Da er det godt å kunne koble på spesialitetene våre som sitter i Asker. Det sikrer økt kvalitet. Målet i første omgang er å ha sjekk og dobbeltsjekk av 75.000 undersøkelser/årlig i Asker, sier Torgersen.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG