logg inn
Meny

SETTER FART PÅ GRØNN OMSTILLING

28.04.2021 Kontorhuset
Miljøfyrtårn-bedriften Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS ble grønnere etter at den flyttet til Kontorhuset. – Breamsertifiserte bygg og deleøkonomi er bra for miljøet, sier Kolbjørn Stuvebakken i Kontorhuset Drift AS.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
SETTER FART PÅ GRØNN OMSTILLING
– Setter mindre fotavtrykk, sier Kolbjørn Stuvebakken. – Det stemmer, sier Stein-Inge Eriksen og Silje Knutsen i Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS som har dokumentert miljøgevinst etter flytting til Kontorhuset i fjor høst.

3500 kvadratmeter av Kontorhuset Drifts lokaler er i breamsertifiserte bygg.
 

– Det forklarer ikke hele miljøgevinsten. Skreddersøm med deleøkonomi, mener vi er smart. Vi tror det er lurt å dele på møterom, kaffemaskiner og printere, sier Stuvebakken.
 

Hos Kontorhuset på Kjelstad Næringspark i Lier deler 20 bedrifter på en kaffemaskin, sosiale soner, møterom og printer.

– Det er bra for økonomi, ressurser og miljø. Sammen med god styring av lys og varme betyr det at hver bedrift forbruker mindre ressurser for å skape verdier, sier Stuvebakken.
 

Tydelig bedring
 

Topplederne i Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS er sannhetsvitner på miljøgevinst. Bedriften som er sertifisert som Miljøfyrtårn, ser det på årets ferske miljørapport.
 

– Hvert år lager vi miljø og klimarapport. Der ser vi tydelig utslag. I Kontorhuset klarer vi oss med mindre plass, som resultat av at vi deler møterom, tekniske rom, printer og spiseplass med andre bedrifter, sier HMS-ansvarlig Silje Knutsen og daglig leder Stein-Inge Eriksen.

I tillegg er de blitt tilnærmet papirfri.
 

– Vi bruker fortsatt papir, men modellen på Kontorhuset gir økt bevissthet hos alle. Her har vi kvittet oss med permer og gått over til mer digitale kopier med lagring på fellesområder. Det er bra for miljøet og bra for effektiviteten. Vi samhandler hurtigere og mer effektivt, sier Knutsen og Eriksen.
 

Kildesortering og avfall
 

På Kontorhuset i Lier er det syv gjenbruksstasjoner. Søppel ses på som ressurser. Det handler om den grønne sirkulærøkonomien.


– Avfall er ressurser. Det kan bli nye produkter. Vi alle må sette mindre fotavtrykk, sier Stuvebakken.

Breamsertifiseringen sikrer god miljøstandard på selve bygget. Det handler mye om materialvalg, kildesortering, lys og varmestyring.


– I tillegg kommer nye arbeidsvaner som resultat av at våre løsninger, sier Stuvebakken.


– Det stemmer. I tillegg sparer vi tid på administrasjon av renhold, vedlikehold, service og innkjøp. Her betaler vi får vår andel, og vi er en del av noe som er større enn oss selv. Det er bra for trivsel og arbeidsmiljø, sier Knutsen.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG