logg inn
Meny

SATSER STORT PÅ KONTORER I LIER

10.05.2019 Kontorhuset

Fint med eget hjemmekontor, men i et kontorfellesskap kan du øke farta. Nå inntar Kontorhuset Lier. Hakon Lærum tilbyr skreddersøm for bedrifter med inntil 15 ansatte. 

Konkurransefordelene Hakon Lærum og Kontorhuset tilbyr er flere. En av dem er skreddersøm. En annen er at din bedrift kan få helt nye lokaler uten å investere en eneste krone i forkant og med bare tre måneders oppsigelsestid. Det er en fleksibilitet få andre kan møte. 

Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
SATSER STORT PÅ KONTORER I LIER
Hakon Lærum i Kontorhuset satser i Lier. I Drammen har Kontorhuset vært en suksess siden etableringen i 2015.

Mai har mange fridager. Det gir tid for refleksjon, for å gjøre opp status og tenke gjennom det som kommer etter sommerferien. Hakon Lærum på Kontorhuset AS vet at fridager og ferieperioder gir mange henvendelser og forespørsler.

Han har erfaring. Han er forberedt. Og han har noe å tilby. På Kjellstad Næringspark i Lier har han 1300  kvadratmeter nybygde lokaler. Der er det skreddersøm for deg som driver alene eller har en bedrift med inntil 15 ansatte.
 

Nyvinningen for bedrifter heter «Box», også kalt "Teamkontor". Det er skreddersøm for bedrifter med inntil 15 ansatte som vil sitte adskilt, ha «egne vegger rundt seg» og samtidig være del av noe større, i et fellesskap med andre virksomheter.

Stikkordene for å velge kontorfellesskap er miljø og relasjoner.

– Det handler om hvem du vil jobbe sammen med eller under samme tak sammen med, sier Hakon.

Han har hatt suksess med Kontorhuset Bragernes. Det åpnet han i 2015. Flere av de første som flyttet inn, er der fortsatt. Dem som har flyttet ut, har som regel gjort det fordi virksomhetene har vokst ut av lokalet eller arbeidssituasjonen har endret seg.
 

Miljø i kontorfellesskap

Hakon har en klar oppfatning av hvorfor Kontorhuset har lykkes. Det handler ikke om pris.

– Å designe et bygg med kontorer er enkelt, men det handler om å skape et godt miljø. Det er der nøkkelen til et godt kontorfellesskap ligger. Det handler om hvem du vil jobbe sammen med og hvilke forventninger du har til dem du har tett på deg, sier han.

Hakons bilde på valg av kontorfellesskap er litt som valg av hotell.

– Alle som har noe reisevirksomhet i jobb og privat vet at noen ganger så tenker du at «her skal jeg tilbake». Mens de fleste hotell er ganske like og gir en ganske lik opplevelse, så er det alltid noen som skiller seg litt ut. Det er der hvor det er godt å være. Det handler om å føle seg hjemme, så kommer du tilbake. Nøkkelen er atmosfæren, tryggheten og opplevelsen av å føle seg hjemme. Den er den følelsen vi er ute etter.

Arbeidsplassen skal være et godt sted å være. Det skal være et sted hvor du får energi og hvor du ønsker å tilbringe tid, sier Hakon.
 

Samhandling i kontorfellesskap

Så handler det om å virke sammen med andre selv om du jobber alene. Det handler om de sosiale møtepunktene. Om det som ikke er innenfor kontorets fire vegger, og at alt det tekniske uansett skal fungere uten at du skal tenke over at det er der eller at det vedlikeholdes.

Marius Undersrud er Norgessjefen for verdens tredje største på dekk, amerikanske Goodyear Dunlop. Selskapet han jobber i har 65.000 ansatte. Ni av dem jobber i Norge og sjefen til Marius sitter i Stockholm.

– Kontorhuset er perfekt. Her får jeg alt det sosiale på jobben jeg ikke får hjemme. Så får jeg ro. Jeg åpner og lukker døra akkurat som det passer meg, og her er alt tilrettelagt for at jeg kan tenke på jobben og ikke noe annet, sier Marius. Han var av de første leietagerne som flyttet inn på Kontorhuset i Drammen. Det skjedde allerede i 2015.

Han trives med å drifte organisasjonen til Goodyear Dunlop Norge fra Drammen.

– Det er smidig å drifte fra Drammen. Vi har gode togforbindelser. Flytoget går hit. Det fungerer bra. Så booker jeg møterom og samler min organisasjon her på Kontorhuset når vi skal møtes, sier han.
 

Miljøbygger i kontorfellesskap

Rådgiver Mari Andresen i KI Bemanning har vært på Kontorhuset i snart to år. Også hun er en ambassadør for kontorfellesskapet Hakon har skapt.

– Her har vi et fint miljø hvor alle bidrar hver på sin måte. Det er en god følelse å være en del av noe større, og det er enkelt å utveksle erfaringer og snakke med kolleger som driver i helt andre bransjer. Det gir et større og annerledes nettverk, sier Mari.

Hakon legger vekt på møter mellom folk.

– Møter med andre er avgjørende. Det gir en opplevelse av tilhørighet. Det handler om utvikling, følelser, engasjement, læring og ny kunnskap. Vi blir rett og slett sterkere i møte med andre folk. Det er noe av det vi ønsker for alle som driver sin virksomhet på Kontorhuset. Her lærer folk av hverandre.
 

Tilfredshetsgaranti i kontorfellesskap

Mange som tilbyr ulike kontorfellesskap, gir prøveuker. Da får dem som vil teste kontorfellesskap uten forpliktelser. Risikoen er null. Trives du ikke, er det bare å stikke. Det tilbyr ikke Hakon.

– Folk må forplikte seg. Vi er ikke billigst. Mange mener vi koster for mye, men å ha leietagere som er hos oss på prøve har en kostnad for alle som driver hos oss. Ingen vil forholde seg til nye folk i et eneste kjør. Vi sier nei til prøving, men vi har vår variant av tilfredshetsgaranti selv om resultatet er stabilitet. Det tjener alle på. Stabilitet gir gode relasjoner over tid, sier Hakon.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG