logg inn
Meny

KONTORHOTELL ELLER KONTORFELLESSKAP?

19.11.2017 Pia Vangsnes Torgersen
Forskjellen mellom et kontorhotell og et kontorfellesskap er ikke nødvendigvis så stor i vår dagligtale. Men egentlig er det flere forskjeller, som både bedrifter og enkeltpersoner bør være oppmerksomme på. Om man ikke velger etter sine behov kan den økonomiske differansen bli betydelig.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
KONTORHOTELL ELLER KONTORFELLESSKAP?
Kontorhuset Strømsø

Så hva er egentlig et kontorhotell? Jo, det ligger vel egentlig i navnet. Det er et hotell for bedrifter hvor man kan leie kontor. Men tiden man leier kan variere – det kan både være flere måneder, et par uker eller faktisk bare på timesbasis. Slike kontorhoteller er ofte betjent, akkurat som et vanlig hotell. Om man vil ha noe mer enn kontorplassen inkludert i leien kan man kjøpe dette utenom, som for eksempel kopi og print. Selvfølgelig er kontorhotellene ulike og tilbyr forskjellige ting, men dette vil være fellesnevneren for de fleste. Dette kan være en kostbar løsning for bedriftene hvis det er noe som blir brukt hyppig.

 

Men hva er da et kontorfellesskap? Det er et lokale hvor ulike bedrifter og enkeltpersoner leier fast. Lokalet består oftest av mange kontorer, møterom, sosiale soner, kjøkken, kopi og print, free-seating og andre fasiliteter som er tilhørende. I et kontorfellesskap vil leietakerne ha sitt eget kontor, og leieperioden strekker seg ofte over en lenger periode. Her vil man ha et mer stabilt arbeidsmiljø grunnet at naboene ikke varierer. Man vil kunne danne et mer inkluderende og lærende miljø, hvor man får kunnskap på tvers av bransjer og vil kunne se nye muligheter.

 

Men hvordan skal man som bedrift kunne velge mellom disse? Det vil være viktig å kartlegge sine behov som bedrift, for å finne ut i hvilket omfang det vil bli brukt. Det er fordeler og ulemper ved begge alternativene. Ved et kontorhotell vil kostnadene være betraktelig høyere, men ved et kontorfellesskap vil man binde seg til en lengre tidsperiode.

 

I Kontorhuset ser vi verdien av det gode arbeidsmiljøet og fleksibiliteten et kontorfellesskap frembringer. Vi tror en stabil arbeidsplass for leietakerne er viktig, hvor man samtidig har muligheten til å kunne benytte seg av de tilhørende Kontorhusene ettersom det passer hverdagen best. Næringslivet og vår hverdag er i stor utvikling, og det er akkurat dette vi prøver å legge til rette for. Teknologien gjør at vi kan jobbe hvor som helst, men vi tror at tilknytningen til andre ansatte og et fellesskap er viktig. Da har man muligheten til å utvikle seg ved hjelp av utfordringer og råd fra andre.

 

Vi har akkurat åpnet Kontorhuset Strømsø hvor vi har noen få ledige kontorplasser igjen. Høres dette ut som noe for deg eller din bedrift? Kontakt Hakon Lærum på hakon@kontor-huset.noeller 941 26 000 for en kontor- og behovsprat.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG