logg inn
Meny

HJEMMEKONTOR - FORDELER OG ULEMPER

28.09.2017 Pia Vangsnes Torgersen
Det finnes ulike grunner til å ha et hjemmekontor – både fordi det er lang pendlevei til jobben, avdelingen du jobber på holder til et annet sted, eller at det passer best noen dager i uka. Å ha hjemmekontor kan være krevende til tider. Det trengs både disiplin og noen satte ”rammer”. Vi har tatt et dypdykk i noen av fordelene og ulempene som vi videre vil dele med deg.
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
HJEMMEKONTOR - FORDELER OG ULEMPER

Det er ikke til å legge skjul på at en reisevei fra senga til kontoret i stua er en fordel. Man slipper morgenrushet, kø og en hektisk morgen. Tiden kan heller brukes på barna, eller kanskje man også kan få sovet litt lenger. Du kan styre din egen arbeidsdag, og dette vil gi deg mye frihet. Det er ingen som bestemmer hvor du skal jobbe fra, eller hvordan du disponerer tiden i din arbeidsdag. Dette gir deg mye fleksibilitet, men samtidig krever det at du er selvstendig og har selvdisiplin.

 

I tillegg vil man kunne være mer effektiv med hjemmekontor. Man har ingen masete kolleger som avbryter. Man har stillhet og ro rundt seg til enhver tid hjemme. Spesielt de som jobber i kontorfellesskap vil merke en stor forskjell. Man får rettet sitt fulle fokus mot arbeidsoppgaven.

 

Men det er ikke bare fordeler med hjemmekontor, det er også noen ulemper. Grensen mellom arbeid og fritid viskes fort ut. Man føler at man alltid er hjemme, men samtidig alltid på jobb. Det kan derfor være vanskelig å skille tiden man skal bruke på jobb, og tiden man skal bruke til andre ting. Det vil derfor være så lett å ”bare” tømme oppvaskmaskinen, henge opp en vask, vaske vinduer, hente barna, lage middag, og ta en hyggelig lunsj fordi man er hjemme. ”Jeg skal bare…” kan fort bli til ”er klokken virkelig så mye?!?!”, om man ikke klarer å disponere tiden riktig. Plutselig har mye av arbeidsdagen heller gått til husarbeid eller andre aktiviteter.

 

Når man har hjemmekontor mister man det sosiale fellesskapet man vanligvis har med sine kolleger. Dette fellesskapet skaper ofte et trygt og godt miljø på arbeidsplassen, og er mye av grunnen til at mange trives i jobben sin. I tillegg er vi mennesker flokkdyr – vi trenger andre for å utvikle oss, hente inspirasjon og ikke minst få miljøforandring. Det er viktig å dele både utfordringer og gleder, la seg begeistre av andre og se nye muligheter gjennom andres suksess. Når man ikke har noen å dele dette med, og støtte seg til, kan kreativiteten og utviklingen stoppe litt opp.

 

Men et ”hjemmekontor” må ikke nødvendig bety at man bare sitter hjemme. Vi i Kontorhuset har tatt begrepet til et nytt nivå. Vi har prøvd å bevare de fleste av fordelene med et hjemmekontor, men å forbedre ulempene. Du kan komme og gå som du vil – friheten er fortsatt til stede. Stillheten og effektiviteten bevares fortsatt. Du har et eget kontor som du kan lukke, og kanskje er du den eneste fra din bedrift som sitter her. Du har da ingen masete kolleger som kommer for å få råd eller drøfte noe med deg.

 

I tillegg får du separert hva som er jobb og hva som er fritid. Du får en miljøforandring, og det kommer tydeligere skiller inn i din hverdag. Suksessen og ideene dine kan du dele med dine kolleger på Kontorhuset. Man kan ta lærdom av andre, og man kan se andre sin utvikling. Selv om man ikke jobber i samme firma er det mye kompetanse som går på tvers av bransjene. Man kan få øyne fra utsiden til å se på din sak, og kanskje vinkle den helt annerledes enn hva du ville gjort. Dette fellesskapet ser vi på som unikt, og det er ikke mange steder man får delt så mye kompetanse på ett og samme sted.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG