logg inn
Meny

GRÜNDERSATSING OVERTAR I HOBBYMANN-LOKALENE PÅ LOSJEPLASSEN

17.02.2019 Kontorhuset

Hobbymann flyttet ut 1. februar. Inn kommer gründere. Bak står Hakon Lærum og Kontorhuset. Skreddersøm skal få flere til å lykkes med egen bedrift i Drammen.

Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
GRÜNDERSATSING OVERTAR I HOBBYMANN-LOKALENE PÅ LOSJEPLASSEN
Gründersatsing overtar i Hobbymann-lokalene på Losjeplassen

Hakon Lærum vet hva som kreves. Han har selv bakgrunn som gründer og er de senere årene kanskje mest kjent for å ha bygget opp Kontorhuset.

 

Den andre eieren i Kontorhuset er Ola Semb. Grunnleggeren av Holtefjell vet også mye om alt som er viktig for å lykkes. Nå har de fått hjelp av Lasse Christoffersen som grunnla og bygde opp nettbutikken X-life.

 

Skreddersøm for gründere er å sikre tilgang på ressurser. Her snakker vi om topp moderne lokaler med alt som trengs i et fellesskap med andre. Mye handler om å bygge nettverk med andre som er i samme situasjon, sier Christoffersen.

 

Han var selv helt alene da han startet X-life. De første årene tjente han nesten ikke penger. Da han solgte det etter ti år, hadde han 20 på lønningslisten og omsatte for titalls millioner kroner.

 

Gründere trenger samlingsplasser hvor det er lett å utveksle erfaringer og kunne trekke veksler på andre. Det her er noe jeg virkelig tror på, sier Christoffersen.

 

På Kontorhuset på Losjeplassen er det i dag 36 bedrifter. – Vi slår hull i veggen inn til det tidligere butikklokalet til Hobbymann og lager et miljø for gründere. 

Der skal vi gjøre det vi kan for å bygge en kultur for at andre skal lykkes med sine planer, sier Lærum.

 

Butikklokalet hvor Hopbbymann holdt hus gjennom mange år, er en del av Kontorhuset-bygget på Losjeplassen.


Vi kommer til å legge til rette for gründere også på kontorhusene vi skal etablere på Strømsø, Lier og Asker. Vi er trygge på at det også er til fordel også for godt etablerte virksomheter, sier Lærum.

 

Det er ikke gratis å lage skreddersøm for gründere. Budsjettet for ombyggingen på Losjeplassen nærmer seg to millioner kroner. Det handler om å utvikle Kontorhuset. Vi skal skape ny giv uten at vi mister de gode sidene som kjennetegner vårt opplegg, sier Lærum som selv er en av over 80 faste brukere av Kontorhuset på Bragernes.


I Lærums gründerhus vil han tilrettelegge for å skape begeistring.

Vi har lykkes med Kontorhuset. Nå vil vi skape noe nytt enda en gang. Og vi vil bygge noen rammer rundt gründerhuset for å hjelpe fram dem som våger å satse. Vi vet hva det går ut på, og vi kjenner verdien av å bygge riktige nettverk og gode miljøer som drar i samme retning, sier Lærum.

 

I tillegg ser han for seg et miljø for alle som går svangre med ideer og som lurer på hva det vil si å satse på seg selv. Det er fint om vi kan lykkes med å skape et miljø rundt gründerhuset som kan være nyttig for dem som vil vite mer, dem som har noen tanker, men kanskje ikke har en klar plan, og for dem som lurer på hva det innebærer å satse for seg selv. Det er ikke mange miljøer du kan søke råd og inspirasjon hos i dag, sier Lærum.

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG