logg inn
Meny

GIGANT I KONTORLØSNINGER SIGNERER KONTORHUSET I DRAMMEN

20.01.2022 Kontorhuset
Landets største i kontormøbler og innredninger kommer til Drammen. Senab Eikeland inntar det nye Kontorhuset på Strømsø. Dit kommer også Manpower og CatalystOne Solutions.
 
Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
GIGANT I KONTORLØSNINGER SIGNERER KONTORHUSET I DRAMMEN
Svein Rød i Senab Eikeland (fra venstre) satser på Kontorhuset og Kolbjørn Stuvebakken. Til Kontorhuset på Strømsø kommer også Jorun Ekornåsvåg i Manpower og Odd Fagerheim i CatalystOne

Kontrakter for Kontorhusets nyeste bygg signeres løpende. Interessen er stor.

– Det bekrefter at vi treffer bedriftenes behov for moderne og fleksible løsninger, sier Hakon Lærum og Kolbjørn Stuvebakken i Kontorhuset.

De skal fylle 1800 av 8800 kvadratmeter i bygget på Strømsø torg i Drammen som er under total renovering og som vil fremstå som helt nytt da det åpner til sommeren. Mange kontrakter er allerede signert. – Vi nærmer oss 50 prosent utleid.

Spennende bedrifter

– Vi har signert kontrakter med flere spennende bedrifter. Blant dem er det flere som i dag ikke er etablert i Drammen. En av dem er Senab Eikeland, sier Stuvebakken.

Senab Eikeland Gruppen økte omsetningen med 20 prosent og omsatte kontormøbler og innredninger for over 600 millioner i fjor Det er sterkt i en bransje som ble hardt rammet av pandemien. Volumet innenfor møblering og innredning av private næringsbygg og offentlige institusjoner falt med 20 prosent i 2020.

– Vi vil satse i Drammen. Derfor etablerer vi oss i Kontorhuset Strømsø, sier daglig leder Svein Rød. Han kommer selv til å være en del i Drammen, men kontoret bygges i stor grad opp med nyansatte.

– Her får vi vist hva vi kan by på, sier Rød. Senab Eikeland har fått oppdraget med å innrede Kontorhuset på Strømsø. – For oss blir det som et stort showrom på 1800 kvadratmeter. Her får vi vist hva vi kan gjøre for andre, sier han.

– Drammen er en spennende nysatsing. Vi har lenge jobbet godt sammen med utbyggere og arkitekter i området. Vi tror eget kontor i Drammen åpner for nye muligheter, sier Rød.

Manpower-erfaringer

Regiondirektør Jorun Ekornåsvåg i Manpower flytter dagens kontor og ansatte fra Bragernes til Strømsø i mai.

– Vi får skreddersøm med vårt eget teamrom. Samtidig får vi et fellesskap med andre. For oss er det en kjent løsning fra andre steder i landet, sier Ekornåsvåg.

Hun ser fram til en enklere hverdag. – Vi sparer areal og administrasjon. Det er lettvint og lurt, sier hun.

De nye Manpower-lokalene er mindre enn dagens på Bragernes.

– Men vi mister ikke noe. På Kontorhuset vil vi dele møterom, kaffemaskiner, tekniske maskiner og sosiale soner med andre. Det er lurt plassmessig, økonomisk og gir flere impulser i arbeidsdagen, sier Ekornåsvåg.

Skybasert HR-vekst

CatalystOne som leverer skybasert HR-system, har vært i Drammen en stund. Også de skal inn på Kontorhuset Strømsø.

– Vi rekrutterer og vokser i Drammen. Her finner vi mange flinke folk som gjerne vil slippe å pendle til Oslo. I tillegg er Kontorhusets fleksible løsninger godt tilpasset selskap i vekst, sier produktmanager Bengt Myhre Hjelmeset i CatalystOne.

Han bygger opp et BI-miljø på CatalystOne i Drammen (Business Intelligence – for analyse av HR-data). Det passer bra med UX-avdelingen og utviklermiljøet på Drammenskontoret.

– Drammen er sentralt plassert mellom Sandefjord, Oslo og Drøbak. Her kan vi møtes "på halvveien". Da er lokaler med tilgang på møterom i ulike størrelser nødvendig, sier Hjelmeset.

Trend: Vekst for teamkontor

Det første Kontorhuset bygde Hakon Lærum opp i Drammen i 2015. Den gang var nøkkelen for suksess cellekontorer.

– Vi tilbyr fortsatt cellekontorer og kontorplasser i åpne landskap. Det passer for mange, men størst etterspørsel ser vi nå for teamkontorer, sier Stuvebakken.

Teamkontorer er løsningen for bedrifter som vil ha eget fellesskap for rundt 20 arbeidsplasser.

– I tillegg ser vi at mange bedrifter trenger prosjektkontor fast eller i perioder. Alt det andre som også trengs for å tilby et godt arbeidsmiljø, kan med fordel deles med flere. De fleste møterom i bedrifter som har egne lokaler, står for det meste ubrukt. Sånn er det også med ulike sosiale soner og kopimaskiner, for å nevne noe av det som ligger innenfor deleøkonomi-ordningen på Kontorhusene våre, sier Stuvebakken.

Dette får du på Kontorhuset

 • Tilgang 24/7
 • Fri bruk av møterom
 • Alle sosiale soner
 • Treningsrom
 • Kantine
 • Kjøkken
 • Høyhastighets bredbånd
 • Kopi/print/scan
 • Felleskostnader som strøm, oppvarming, renhold og vedlikehold
 • Tilgang til andre Kontorhus i Lier, Asker og Drammen
 • Komplett kontor med nye og moderne møbler
Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG