logg inn
Meny

FRA 400 MILLIONER TIL TO MILLIARDER PÅ KONTORHUSET

13.05.2024 Kontorhuset

Elektrokonsernet satset på Kontorhuset for å vokse. Det skjedde. På fem år er omsetningen økt fra 430 millioner til over to milliarder. – Vi har hatt en lønnsom vekst. Den skal fortsette, sier konsernsjef Terje Myhre i Konstel.

Del på
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
Icon Icon
FRA 400 MILLIONER TIL TO MILLIARDER PÅ KONTORHUSET
Kontorhusets Trine Maren Skott-Myhre og Kolbjørn Stuvebakken (fra venstre) fryder seg over suksessen til Konstel. –Vi skal vokse videre, sier Wenche Johnsen og Terje Myhre.

Elektrokonsernet Konstel (tidligere Elscop Group AS) flyttet fra egne lokaler i Hokksund til Kontorhuset på Kjellstad i Lier i 2019. Motivasjonen var vekst. – Vi skal rekruttere de beste hodene. Da trenger vi moderne lokaler og fleksibilitet, sa daværende toppsjef Runar Moss som tok med seg seks ansatte til Lier.

– Et smart trekk. I dag er vi 20 ansatte. Her har vi hatt stor fleksibilitet og utvidet kontorplassen i takt med vår vekst, sier Myhre. Han tok over som konsernsjef sommeren 2020.

Nordisk konsern

Konstel er del av nordiske Nimlas Group, som kom inn som største eier i februar 2023. Nimlas er et installasjonskonsern med 120 virksomheter og 4000 ansatte i Sverige, Finland og Norge. Samlet omsatte konsernet for åtte milliarder kroner i fjor. To av milliardene kommer fra Konstels 31 lokale elektroinstallasjonsselskaper i Norge.

– Vi tror på sterke lokale selskaper, som Brødrene Helgesen AS i Hønefoss som ble etablert allerede i 1917. Det tror vi er den beste modellen, sier Myhre.

Veksten kommer fra økt omsetning og oppkjøp av selskaper.

– Da vi kom til Kontorhuset i 2019, hadde vi 12 selskaper. I dag har vi 31. Vi ønsker å fortsette veksten med flere oppkjøp og økt aktivitet i selskapene, sier Myhre.

Fantastisk vekst

Konstel skaper stolthet. – Det er fantastisk å ha leietagere som leverer en lønnsom og sterk vekst. Det viser at fleksibiliteten vi tilbyr, gir stor verdi. Her kan selskapene vokse og utvide lokalene etter hvert som behovene oppstår. Hos oss slipper bedriftene både å ha "kalde kontorer" i påvente av flere ansatte og de slipper å administrere lokalene. Her er alt inkludert. Det inkluderer fleksibilitet, sier daglig leder Trine Maren Skott-Myhre i Kontorhuset.

Konstel har et mangesidig behov. På Kontorhuset på Kjelstad har de eget møterom, men plassbehovet er enda større for konsernet.

– Vi har mange aktiviteter hos oss, og ser det som fordelaktig å ha muligheten til å gjennomføre mer kurs og møter i egne lokaler. Det inkluderer å kjøre mer av Konstel-skolen i eget hus, sier Wenche Johnsen som leder HR og bærekraft i Konstel.

– Når årsaken er vekst og behov som ikke dekkes inn i et kontorfellesskap er det lett for oss å heie på Konstels videre utvikling, sier Skott-Myhre.

Blir nabolagsbedrift

– Vi skal fortsatt ha adresse på Kjelstad. Det er sentralt i Drammens-regionen med korte avstander til det sentrale Østlandet, men vi skal inn i egne lokaler. Der skal vi også ha plass til Konstel-skolen med kursvirksomhet for ledere i bedriftene våre og for å styrke satsingen på lærlingene i våre bedrifter, sier Myhre og Johnsen.

Flyttingen er planlagt mot slutten av dette året.

– Vi skal designe de nye lokalene våre. Der skal vi ha mer møteromskapasitet, sterk profilering og dyrke egenarten og identiteten.

– Naturlig at noen bedrifter går videre og søker andre løsninger. Vi heier på Konstel. For oss er det veldig fint å se at vårt konsept har bidratt til deres vekst, sier Kolbjørn Stuvebakken og Trine Maren Skott-Myre.

– Kontorhusets løsninger og fleksibilitet har tjent oss godt, sier Myhre
Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

FLERE INNLEGG